Dzień 1 – Plan 2


ZOBACZ CO KUPIĆwięcej

sprawdź koniecznie co masz w lodówce i szafkach, aby nie powtarzać zakupów.

BIAŁKO:

Dzień 1. ŚNIADANIE

Dzień 1. PRZEKĄSKA 1

Dzień 1. OBIAD

Dzień 1. PRZEKĄSKA 2

Dzień 1. KOLACJA – użyj talerza głębokiego – danie jednogarnkowe

SAŁATKA Z ROSZPONKI Z GRUSZKĄ, KOZIM SEREM I ORZECHAMI.
Składniki: na 1 osobę
BIAŁKO WYSOKOTŁUSZCZOWE: kozi ser 6 sztuk (roladki), 5 sztuk orzechów włoskich
WARZYWA NIESKROBIOWE: garść roszponki
TŁUSZCZE: masło klarowane – 1 łyżeczka
OWOCE: gruszka
SOS DO POLANIA:
TŁUSZCZ: 2 łyżki oliwy extra vergine,
SUBSTANCJA SŁODZĄCA: 2 łyżki syropu klonowego lub syropu z agawy,
OWOCE KWAŚNE: 2 łyżki soku z cytryny,
PRZYPRAWY: sól i pieprz, szczypta cynamonu, szczypta imbiru.

JAK TO ZROBIĆ: Roszponkę opłucz i osusz, włóż na talerz. Pokrój gruszkę w kostkę, połóż na roszponce. Orzechy włoskie połam i zrumień na suchej patelni, odłóż. Na gorącą patelnię połóż plasterki sera koziego i szybko obsmaż, jak zacznie się roztapiać przełóż na talerz z roszponką. Posyp orzechami i polej sosem (wymieszaj w szklance składniki sosu).

← Powrót do góry strony

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.